Polityka prywatności

Korzystając ze strony internetowej Sklepu BELLITUDO.PL Klient tym samym akceptuje zasady Polityki Prywatności, które szczegółowo zostały opisane poniżej.

Jeśli Klient nie zgadza się z którymkolwiek z zamieszczonych poniżej stwierdzeń, proszony jest o niekorzystanie z serwisu.

Nadrzędnym celem Polityki Prywatności Sklepu BELLITUDO.PL jest zapewnienie bezpieczeństwa jego Użytkownikom, zarówno podczas odwiedzania serwisu, jak i składania zamówień za jego pośrednictwem.

 

§1 Dane osobowe

 

  1. Administratorem danych osobowych jest Sprzedawca, Firma Eco Domus Paweł Bednik z siedzibą w Warszawie przy ul. Dantego 7/350.
  2. Zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych, wszelkie pozyskane dane przechowywane są w bazie danych Sprzedawcy i wykorzystywane wyłącznie dla działalności Sklepu BELLITUDO.PL. Nie są one udostępniane innym firmom.
  3. W momencie rejestracji konta internetowego Klient wyraża zgodę na umieszczenie i przetwarzanie jego danych osobowych przez Administratora.
  4. Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Klient ma prawo wglądu do swoich danych, poprawiania ich oraz żądania zaprzestania przetwarzania, które należy zgłosić Sprzedawcy mailowo lub listownie.
  5. Dane, o podanie których Nabywca zostanie poproszony, są niezbędne do prawidłowego wykonania złożonego na stronie Sklepu zamówienia i są wykorzystywane wyłącznie do działań bezpośrednio z tym związanych (statystycznych, marketingowych, promocyjnych).
  6. Jeśli Nabywca nie poda wymaganych danych, zamówienie nie będzie mogło zostać zrealizowane.

 

§2 Realizacja zamówienia

 

  1. W celu dokonania zakupów na stronie internetowej Sklepu, niezbędne jest wypełnienie formularza zamówienia poprzez podanie następujących danych:

- Imię i nazwisko lub nazwa Firmy

- NIP Firmy (jeśli potrzebny)

- Adres wysyłki i/lub adres do faktury

- Adres mailowy

- Numer telefonu

  1. Zakupy w Sklepie BELLITUDO.PL nie wymagają rejestracji. Rejestracja na stronie Sklepu jest dobrowolna. W dowolnym momencie osoba, która dokonała rejestracji i założyła konto na stronie internetowej Sklepu, ma możliwość jego usunięcia lub edycji danych.
  2. Dane zebrane podczas rejestracji są wykorzystywane wyłącznie do obsługi składanych zamówień i do działań bezpośrednio z nimi związanych. Jeśli Klient dodatkowo wyraził zgodę na otrzymywanie bezpłatnego newslettera, także do informowania Klienta o nowościach i akcjach promocyjnych dostępnych na stronie internetowej Sklepu BELLITUDO.PL.
  3. Sklep BELLITUDO.PL zastrzega sobie prawo wysyłania wiadomości mailowych na podany przez Klienta adres mailowy z informacjami dotyczącymi kolejnych etapów realizacji zamówienia oraz kontaktu telefonicznego, jeśli okaże się on niezbędny.

 

§3 Newsletter

 

  1. W czasie rejestracji konta w sklepie BELLITUDO.PL Klient może zdecydować się na bezpłatne otrzymywanie na swoją skrzynkę mailową Newslettera z aktualnościami dotyczącymi Sklepu.  Klient może się również zapisać do Newslettera w dowolnym momencie, podając swój adres mailowy w specjalnie do tego celu stworzonym miejscu na stronie Sklepu.
  2. Klient może w każdym momencie zrezygnować z chęci otrzymywania Newslettera, logując się na swoje konto i dokonując zmiany w swoich ustawieniach lub odpowiadając na przesłaną wiadomość np. "NIE", "STOP", bądź też wysyłając maila na adres biuro@bellitudo.pl z prośbą o wykluczenie z listy odbiorców Newslettera.

 

§3 Cookies (ciasteczka)

 

  1. Właściciel Sklepu informuje, że niektóre obszary serwisu mogą wykorzystywać pliki cookies, tj. małe pliki tekstowe, które są przesyłane do komputera internauty i które go identyfikują. W głównej mierze służą do prawidłowego korzystania ze strony internetowej Sklepu.
  2. Pliki cookies mogą być wykorzystywane do:
  • tworzenia różnego rodzaju statystyk, dzięki którym w przyszłości Sklep będzie mógł działać sprawniej i większym stopniu spełniać wymagania Klientów,
  • dostosowania zawartości strony internetowej Sklepu do indywidualnych potrzeb danego Klienta,
  • utrzymania sesji po zalogowaniu się przez Klienta Sklepu (osoba korzystająca z serwisu dzięki temu nie musi na każdej podstronie ponownie wpisywać swojego loginu i hasła).
  1. Pliki cookies są nieszkodliwe dla komputera osoby korzystającej z serwisu i dla danych na nim przechowywanych.
  2. Warunkiem działania plików cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę internetową. Jeśli Klient nie życzy sobie, aby Sklep wykorzystywał pliki cookies, proszony jest o zmianę ustawień swojej przeglądarki. Jednocześnie Sklep informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć niekorzystnie na funkcjonowanie niektórych obszarów serwisu. 
  3. Na stronie internetowej Sklepu BELLITUDO.PL Klient może się spotkać z tzw. tymczasowymi (sesyjnymi) plikami cookies i stałymi plikami cookies. Te pierwsze przechowywane są na komputerze Użytkownika strony do momentu jej opuszczenia (wylogowania się) lub wyłączenia przeglądarki internetowej. Pliki stałe przechowywane są przez czas z góry zdefiniowany w parametrach plików cookies lub do czasu usunięcia ich przez Użytkownika.
  4. Nie wprowadzenie zmian w ustawieniach stosowanej przez Użytkownika przeglądarki internetowej oznacza jego zgodę na wykorzystanie przez Właściciela Sklepu plików cookies.